Книги и филми

Звездите, които починаха по време на снимки

10:31, October 06, 2020 | От New Me

                Звездите, които починаха по време на снимки

Те си отидоха трагично и без време

Брандън Лий

Синът на легендата Брус Лий се очертаваше като една от младите екшън звезди на 90-те, но кариерата му приключи бързо и трагично. По време на снимките на филма "Гарванът" през 1993 г., където Лий е в главната роля, героят му трябвало да бъде прострелян по сценарий. В оръжието обаче били използвани и частици от истински куршуми. Това довело до фаталното нараняване на Брандън при заснемането на сцената и смъртта на младия актьор. Филмът след това е завършен с помощта на дубльори и специални ефекти.

Джон Ритър

Много любим актьор от 80-те и 90-те години, който вероятно щяхме да гледаме в още доста хитови продукции. Вероятно го помните най-добре от комедийния сериал "8 прости правила, за да излизаш с дъщеря ми". Именно по време на снимките за новите му епизоди, Ритър колабира, приет е по спешност за операция, но умира на 11 септември 2003 г. Причината - разкъсване на аортата вследствие на рядко заболяване.

Джон Ъруин

Или както всички си го знаем - Ловецът на крокодили. Вероятно това е човекът, допринесъл най-много да се засили интересът към дивата природа, опасните животни и опазването на околния свят. За съжаление, пътят му приключи трагично по време на заснемането на поредните епизоди от документалната му поредица. Той е прободен фатално от риба скат, докато се опитва да покаже най-смъртносните видове под вода. Инцидентът се случва на 4 септември 2006 г. Нещо обнадеждаващо обаче е, че синът и дъщерята на Ъруин са тръгнали по стъпките на баща си и правят всичко възможно за опазването на животинските видове и образоването на хората за околната среда. Снимките им с различни животни, за които полагат грижи, са най-милото нещо, което можете да видите в социалните мрежи.

Вик Мороу

Още един фатален инцидент, този път - при заснемането на "Зоната на здрача" от 1982 г. Мороу участва в сцена, заедно с две деца-актьори, която включва хеликоптер и мощни пироефекти. При експлозията опашката на хеликоптера е засегната, което води до трагичната смърт на Мороу и двете деца. След инцидента излизат още шокиращи подробности около заснемането на сцената - като това, че младите актьори изобщо не е трябвало (по закон) да снимат по това време - през нощта, и затова е щяло да им се плати "под масата".

Ред Фокс

Една от звездите на британския ситком "Семейство Ройл" от началото на 90-те умира от сърдечен удар по време на снимките. Иронията е, че години по-рано актьорът се преструва, че получава инфаркт по време на телевизионно шоу, за да стане по-интересно участието му... 

Толедо Киниър

Актьорът е в Испания за заснемането на "Завръщането на мускетарите". По време на сцена пада от коня и е откаран по спешност в болница. Има счупване на таза, но нещата не изглеждат фатални. Докато няколко часа по-късно не получава инфаркт и не умира. Отива си от този свят на 20 септември 1988 г.

Марта Мансфийлд

Това е вероятно най-ужасяващият инцидент по време на снимки. Звездата на нямото кино отдъхвала между сцените, докато била облечена в доста обемна рокля, направена от леснозапалими материи. Минавайки покрай нея, човек от екипа изхвърлил фаса от цигарата си, който попаднал върху дрехата на Мансфийлд. Шокираните й колеги я гледали как пламва и буквално гори, докато успеят да изгасят огъня. Мансфийлд починала от раните си по-късно в болницата на 30 ноември 1923 г.

Imasmi web loading