Секс и любов

Знаците, че всичко между вас е приключило

08:48, December 08, 2020 | От New Me

                Знаците, че всичко между вас е приключило

Когато повече няма смисъл да губите времето си...

Понякога ни е трудно да разберем на какъв етап е връзката ни с някого - има ли нещо, останало за спасяване, или всичко е приключило отдавна? Психолози съветват още при първите сигнали да обърнете по-сериозно внимание на взаимоотношенията си, преди да е станало твърде късно. 

Ето и знаците, че при вас любовта си е отишла и е почти сигурно, че няма да се върне повече...

Живеете като необвързани

Нямате ангажименти към другия, не се съобразявате с половинката си и предпочитате да прекарвате времето си сами или с някой друг. Не си обръщате внимание, както преди - възможно е дори някой от двамата да е започнал паралелна връзка. Нямате семеен бюджет и семейни цели. 

Как цветовете подобряват настроението ни?

Не правите планове за бъдещето

Когато си мислите какво ще правите след 5, 10 или повече години единият или и двамата не виждате в бъдещето си човека, с когото сте в момента. Ако половинката не е сред приоритетите и целите ви занапред, то очевидно няма да има място в живота ви още дълго.

Не правите секс

Ако сте в разцвета на силите си и не изпитвате желание към човека до вас, то тогава отношенията ви са в критична точка. Вярно е, че няма как цял живот да се запази първоначалната тръпка, но пък след нея би трябвало да са останали много други неща, които да ви карат да желаете партньора си. Ако не е така, значи връзката ви е почти приключила.

Снимка на Jesse Bridgewater от Pixabay

6 неща, които не трябва да държите в банята си

Делите парите си

Разбира се, че всеки, който изкарва парите си, трябва да решава за какво да отиват. Но ако сте семейство, най-нормалното е да решавате това заедно. Да си правите общ бюджет, да си поставяте финансови цели и да можете да си позволявате важните за вас неща. Ако обаче всеки харчи парите си, без да се съобразява с половинката си, крие покупките си и задоволява само собствените си потребности, то това вече не е връзка.

Изневерявате

Това е много деликатен момент, който не всички двойки успяват да преодолеят. Ако се е случила еднократно и човекът, който я е извършил, съжалява и осъзнава грешката си, то евентуално другият би могъл да опита да прости. Ако го иска, разбира се. Но ако изневерите са системни и показват единствено неглижиране и неуважение към партньора, то взаимоотношенията ви отдавна са приключили и няма смисъл да сте заедно.

Photo by Bryan Turner on Unsplash

Какво символизират Олимпийските кръгове и цветовете им?

По важните теми не сте на едно мнение

Няма нищо фатално да се разминавате във вкусовете си и нещата, които обичате да правите. Страшното идва, когато по наистина важните теми - семейство, деца, работа, ценности и др., сте на тотално различни вълни. Това обикновено предвещава крах на взаимоотношенията.

Не правите компромиси

Някой от вас или и двамата не искате да отстъпите за почти нищо и държите нещата да се случат по вашия си начин. В това няма нищо лошо по принцип, но трябва да имате предвид, че в една връзка без взаимни компромиси нищо не може да се получи. Ако пък смятате, че имате твърде огромни различия с половинката си и не можете да постигнете консенсус, то значи сте с грешния човек и трябва да намерите някой, който е по-близо до вашите разбирания и ценности.

Imasmi web loading