Вкусно

Вкусно: Домашни ванилови еклери

08:39, December 17, 2020 | От New Me

                Вкусно: Домашни ванилови еклери

Една рецепта, която ще изпълни дома ви с божествено ухание и гарантирано ще е много вкусно.

В студените дни няма нищо по-приятно от това да се отдадете на експерименти в кухнята и да си направите уханни домашни еклери. Ето нашето предложение за този уикенд.

Продукти

За тестото:

4 яйца

80 г масло

125 г брашно

100 мл прясно мляко

100 мл вода

1/2 с.л. сол

1 чаена лъжичка захар

За крема:

4 жълтъка

70 г грама захар

40 г царевично нишесте

480 мл прясно мляко

2 с.л. ванилов екстракт

15 г масло

Приготвяне

За крема:

   1. В голяма купа сложете 4 жълтъка, добавете захарта и разбъркайте много добре, докато се получи гладка смес. Сложете и нишестето, след което разбъркайте пак.

   2. В касерола сипете млякото и го оставете да заври на котлона. След това изсипете 1/3 от него в сместа за крема и разбъркайте. Когато се разбие добре, изсипете цялата смес в останалото мляко. 

   3. Върнете на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти. Когато го махнете от котлона, сипете ванилията и маслото. Разбъркайте, докато се разтопи, след което сипете крема в купа и го оставете да изстине.

За тестото:

   1. В касерола сипете млякото и водата. Сипете солта, захарта и маслото, а после сложете на котлона. Когато маслото се разтопи, махнете за малко касеролата от печката и добавете брашното. Разбъркайте много добре, а после върнете на котлона за още 1-2 минути, като не спирате да бъркате тестото. 

   2. Когато сте готови, махнете тестото от котлона и го сипете в голяма купа. Добавете едно по едно 4-те яйца, като постоянно разбърквате след всяко от тях. 

   3. Сложете в пош и направете еклерите в тава върху хартия за печене. Еклерите се пекат на 180 градуса и вентилатор до зачервяване (около 30 мин.).

   4. Когато са готови направете 2-3 малки дупки отдолу на всеки еклер и с пош ги напълнете с крема. 

* Еклерите можете да поръсите отгоре с пудра захар или разтопен черен шоколад, както и да декорирате с плодове по вкус.

Imasmi web loading