Вкусно

В кухнята с Веси: Сладкиш с фъстъчено масло и шоколад

08:23, February 18, 2021 | От Веси Спасова

                В кухнята с Веси: Сладкиш с фъстъчено масло и шоколад

И се приготвя само за 10 минути!

Още страхотни рецепти от Веси Спасова вижте тук

Това е една от онези лесни рецепти, които не изискват печене, освен това се приготвя за 10 минутки. Ако обичате фъстъчено масло и шоколад, то това е рецептата за вас.

Изключително лесна и вкусна рецепта, подходяща за всякакви поводи.

Аз лично бих ви препоръчала да ползвате черен шоколад, защото основата от бисквити и фъстъчено масло е доста сладка, а черния шоколад балансира добре тази сладост. Фъстъченият крокант също подхожда много добре със своята хрупкавост, но настърган шоколад също ще бъде добър вариант.

sladko1.png

Продукти:

115 грама масло

190 грама фъстъчено масло

200 грама бисквити, фино смлени

100 грама пудра захар

200 грама черен шоколад

3 чаени лъжички масло

sladko3.png

Приготвяне:

В малка купа сложете маслото и фъстъченото масло. Разтопете на водна баня или в микровълнова фурна. В голяма купа сложете бисквитите и захарта. Добавете разтопените масло и фъстъчено масло. Разбъркайте добре, след което изсипете в предварително застлана с хартия за печене тавичка (20х20 см.). С помощта на лъжица изравнете сместа, като натискате за да залепне плътно по стените и дъното на тавичката.

В малка купа разтопете шоколада с маслото и изсипете върху бисквитената основа. Изравнете шоколада с нож или лъжица. Поръсете с фъстъчен крокант и приберете в хладилник да стегне, за около 2-3 часа.

Imasmi web loading