Здраве

Учени: Яжте шоколад всеки ден

11:43, October 01, 2018 | От New Me

                Учени: Яжте шоколад всеки ден

Кои сме ние да спорим с учените?

Когато става въпрос за изследвания на учени, кои сме ние да спорим? Особено любими ни станаха  италианските учени и по-специално - тези от университета в Акуила. Резултатите от тяхно проучване изключително много ни се понравиха и няма как да не ги споделим с вас...

Учените от италианския университет установили, че ползите от черния шоколад за здравето са наистина големи. Той ще ви набави допълнително антиоксиданти, но това съвсем не е най-доброто му постижение. 

Вижте още: Триумфът на кафето

Доказано е, че какаовите флаваноли имат силно положително въздействие върху тялото ни. А в черния шоколад те са с доста по-високо съдържание, в сравнение с млечния. Флаваноли съдържат и някои плодове като ябълките, крушите, гроздето и др. 

Специалистите стигнали до заключението, че черният шоколад помага на мозъка да се предпази от развитието на различни болести и проблеми, особено с напредването на възрастта. Освен това засилва концентрацията, подобрява паметта и когнитивните функции като цяло. 

Вижте още: Суперхрани, които не трябва да пропускате

Силно се препоръчва да заложите на шоколада и когато ви предстоят изпити или важна презентация. Изследванията показали доста добри резултати и по тази линия. 

Така се стига до заключението, че редовното (но премерено!) прибягване до черен шоколад и какао подобрява дейността на мозъка във времето. А най-хубавата част - можете да си хапвате по мъничко черен шоколад за здраве всеки ден, стига състоянието ви да го позволява. Не само ще подсладите деня си, но и ще сте по-здрави.

Imasmi web loading