Красота

Топ 5 натурални съставки за красива кожа

08:26, November 25, 2020 | От New Me

                Топ 5 натурални съставки за красива кожа

Нищо не може да ги замени

Колкото и скъпа козметика да ползваме, освен добър хранителен режим и много вода, кожата ни има нужда и от няколко натурални съставки, които да се погрижат перфектно за това да изглежда красива и млада по-дълго.

Ето и кои са те.

Кокосово масло

Хидратира перфектно и има противовъзпалителни свойства. Можете да го използвате за кожата на цялото тяло, особено за местата, на които кожата загрубява и става суха по-бързо. Ефектът е много добър, а кожата става мека и гладка. За лицето не е добра идея да използвате кокосово масло непосредствено преди излизане, за да не изглежда мазно.

Рициново масло

Първа помощ при възстановяване на кожата и косата. Ако имате проблеми с веждите, мажете кожата на засегнатите места с рициново масло. Използвайте чиста четка от спирала, оставете да подейства поне няколко часа, след което изплакнете с хладка вода и сложете малко крем. 

Алое вера

Гелът от алое е нещото, което всяка жена трябва да има вкъщи. Ще се изненадате колко много приложения има, а в същото време не е скъп. Алоето подмладява и стяга кожата, помага при възстановяването й и успокоява след слънчеви изгаряния. Мажете всеки ден кожата си с алое вера, оставете да подейства поне 15-20 минути, след което отмийте с хладка вода. Ще забележите ефекта още след първата седмица.

Зелен чай

Перфектна антиейдж грижа. И тук не говорим само за пиенето на зелен чай. Използването му за мазане на кожата прави чудеса. Можете да го прилагате като част от маска, като самостоятелна натурална съставка или като лекарство при слънчеви изгаряния. Освен че възстановява кожата, зеленият чай я хидратира и подмладява.

Соя

Ограничава пигментацията по кожата с напредването на възрастта и стимулира производството на колаген. Богата на антиоксиданти, мастни киселини и изофлавони, тя стимулира и производството на естроген или фитоестроген - с ключова роля за възстановяване на кожата при състояния, свързани с менопаузата. Не е с толкова бърз ефект като ретиноидите например, но е също отлична опция в грижата за кожата.

Imasmi web loading