Секс и любов

Шест цветя, които (задължително) привличат любовта

08:45, June 22, 2021 | От New Me

                Шест цветя, които (задължително) привличат любовта

Вижте кои са и защо...

Казват, че цветята притежават особена енергия, и по тази причина те винаги са нещо повече от цветя. Интересно е, че за шест от тях се твърди, че привличат любовта и щастието към този, който ги отглежда. 

Подреждането им тук е произволно, защото всяко от тях има своя сила и е въпрос на вкус кое бихме си взели, т.е. вътрешното ни чувство ще ни подскаже кое от тях би хармонизирало на нашата енергия...

Вижте още: Връзката ви се изчерпва. Ето сигналите

ХОЯ КЕРИ, или както го наричат в България – „восъче“. Там е работата обаче, че хоя има около 200 разновидности. Тук става въпрос за хоя кери, познаваща се по месестите листа в сърцевидна форма, която считат за символ на хармонията между мъжа и жената. 

Цветето привлича любовта, помага за хармоничните отношения между мъжа и жената, усилва доверието им един към друг. Покрай Деня на влюбените – 14 февруари, често може да се намери по цветарските магазини, обикновено в саксията има само едно листо. 

Вижте още: 5 знака, че сте един за друг

СПАТИФИЛУМ. Това цвете е познато и с името „женско щастие“. Казват, че ако дама отглежда саксия със спатифилум в спалнята си, то непременно ще привлече любов в нейния живот. 

Топлолюбивото растение всъщност е доста непретенциозно за отглеждане, просто трябва да се полива и въздухът в стаята да не е много сух. Цъфне ли веднъж, цветовете му са изключително трайни. Цъфне ли любовта в живота на стопанката на това цвете, тази любов също ще е трайна. 

Вижте още: Ето двойките, които устояват на всичко

ОРХИДЕЯ. Безспорно орхидеята е цвете, което изисква много грижи, но за сметка на това си заслужава, защото според поверието отглежда ли жена орхидея, никога няма да бъде лишена от вниманието на мъжа до себе си, а ако все още няма партньор, орхидеята със своята енергия ще спомогне той да се появи в живота й.  

През последните години в България много се отглеждат орхидеи, по цветарските пазари и магазини можете да намерите какви ли не видове. В миналото в някои страни по-възрастните членове на семейството са подарявали орхидеи на младите, като по този начин са им пожелавали семейно щастие и много деца. 

Вижте още: 7 груби грешки, които всички допускаме в любовта

ОКСАЛИС, или по – популярно у нас като „цветето на щастието“, е известно като растение, което по някакъв необясним начин може да изпълни това желание, което си е пожелала дамата в момента, в който го е занесла в дома си в саксия или го е посадила сама, ако отнякъде се е сдобила с коренче. 

Вечерно време листата на оксалиса се свиват, а сутрин се разтварят, сякаш за да покаже, че щастието на човека, който гледа оксалис, нощно време не трябва да бъде наблюдавано … 

Вижте още: Тези фрази издават, че любовта си е отишла

АНТУРИУМ – наподобява спатифилума, но не е същото цвете, защото антуриумът е с яркочервени цветове, наподобяващи човешко сърце. Символизира любовта и страстта и цветовете му живеят с месеци. Наричат го и „мъжко щастие“, и затова се приема като цвете, влияещо повече върху мъжете, които имат в дома си това цвете, зареждайки ги със смелост, сила, увереност и стоицизъм. 

Ако жена отглежда това цвете, то й гарантира вярност в любовта и преданост на партньора й. Казват обаче, че ако антуриумът спре да цъфти, това е знак, че страстта на партньора ви е угаснала или че се е появила съперница помежду ви… 

Вижте още: Изгради здрава връзка само за 10 минути

ХИБИСКУС или така наречената китайска роза. Почнете ли да отглеждате китайска роза, любовта непременно ще ви споходи, неизбежно е. Нещо повече – любовта ви ще е вълнуваща и романтична. Ако имате партньор в живота си и гледате китайска роза, дълги години ще съхраните любовта и уважението помежду си, което също е достатъчно основание да имате в дома си китайска роза… 

Всъщност цветята винаги са неотменна част от един дом, защото именно те му придават особен чар и уют. Затова ако нямате някое от тези цветя в дома си, дори и да не вярвате в това, което прочетохте, защо пък да не си вземете някое от тях за вкъщи? Няма значение кое, всичките са прекрасни…

Imasmi web loading