Красота

Рициновото масло: 10 неочаквани ползи

08:04, July 30, 2021 | От New Me

                Рициновото масло: 10 неочаквани ползи

Ето защо е толкова полезно...

Със сигурност сте чували за рициновото масло, но дали сте наясно с какво и защо е толкова полезно? Нека ви разкрием няколко изключителни и незаменими ползи от използването на рициново масло у дома...

Успокоява възпалената кожа

Рициновото масло е незаменим помощник, когато става дума за възпалена и раздразнена кожа. Може да въздейства благоприятно при слънчеви изгаряния, акне и суха, раздразнена кожа.

Вижте още: Как всяка жена става по-красива?

Забавя стареенето

Помага за намаляване на бръчките и забавя стареенето на кожата и появата на нови бръчки. Намазано върху кожата, рициновото масло прониква дълбоко в нея и стимулира производството на колаген и еластин.

Подхранва кожата

Ще помогне на кожата ви да е по-подхранена и да изглежда по-красива, здрава и гладка. Нужни са ви само няколко капки рициново масло и нежен масаж на кожата, и сте готови.

Вижте още: Розово кафяво или преобрази се за топлите дни

Срещу петна и белези

Може да помогне за възстановяването на кожата и изличаването на петна и белези по нея. Не трябва да очаквате бърз и незабавен ефект обаче - нужно е продължително и редовно нанасяне на рициновото масло.

Срещу стрии

Превенцията на кожата е най-добрият начин да я предпазите от появата на стрии. Особено ако ви предстоят дългите месеци на бременност или често имате резки промени в теглото. Мажете редовно и внимателно кожата си с рициново масло. Колкото по-еластична е кожата ви, толкова по-малко ще бъде засегната от появата на стрии.

Вижте още: Какво причинява до 90% от стареенето на кожата?

По-бърз растеж на косата

Ако косата ви е слаба, расте бавно и пада повече, то непременно изпробвайте масажи на скалпа с рициново масло. Ще подобрите кръвообращението, ще заздравите кожата на главата и съответно ще се радвате на по-красива и гъста коса.

Срещу суха и изтощена коса

Освен че ще подпомогне растежа на косата ви, рициновото масло може да заздрави косъма и да ви помогне при проблеми като суха, изтощена и увредена коса.

Вижте още: Неустоими устни без инжекции? Да!

Дезинфекцира

Отлично средство за дезинфекция при малки рани и охлузвания. Има противовъзпалителни свойства и успокоява болката.

При стомашни проблеми

Може би един от най-разпространените начини на употреба на рициновото масло. То може да ви помогне отлично при справяне с проблеми като запек. 

Вижте още: 5 перфектни маски за лице

Подсилва имунитета

Смята се, че рициновото масло може да засили тялото и да повиши имунитета ви. Бори се успешно с токсините и ще ви помогне да се почувствате по-добре. 

Imasmi web loading