Домът

Перфектните растения за всяка баня

07:13, March 08, 2021 | От New Me

                Перфектните растения за всяка баня

За повече красота и свежест

Ако ви харесва идеята да имате истинско цвете в банята си, но мислите, че няма такова, което да издържи на подобни условия, значи тази статия е за вас.

Ето няколко растения, които ще придадат невероятен вид на банята, а в същото време ще се чувстват добре и ще могат да виреят на подобно място.

Бамбук

Придава леко екзотична нотка и стои толкова изящно в банята. Хубавото при бамбука е, че не се нуждае от пряка слънчева светлина, за да расте. Има различни варианти - в саксии или контейнерчета. Издържа много дълго, няма нужда от пресаждане често и със сигурност ще ви радва всеки път, когато влезете в банята.

Алое вера

Не само за красота с дългите си зелени листа, но е и полезно. Сокът в листата на алоето може да ви послужи много добре при рани и болки, заздравява кожата и й помага по-бързо да се пребори с наранявания и инфекции.

Бегония

Повечето видове бегонии ще харесат и понесат влагата и топлината в банята. Още един плюс е, че нямат нужда от много или пряка слънчева светлина, за да виреят в подобна среда. Това ги прави отличен избор за растение в такова помещение, а когато цъфти, ще промени изцяло вида на банята ви.

Бромелия

Уникално красиво цвете, което ще стои изключително добре в банята. Придава леко тропическа нотка, така че ако търсите подобно усещане в едно растение, това категорично е вашето. Обикновено бромелиите не обичат да "плуват" във вода и да ги поливат често. Те успяват да си набавят от влагата във въздуха, така че банята е напълно подходяща за тях. Не забравяйте само да оставяте вратата отворена, защото дори да не се нуждаят от пряка светлина, все пак са растения, които искат да имат някакъв досег с нея, макар и индиректно.

Папрат

Това са растения, които могат да понесат промените в температурата, които се получават във всяка баня. В същото време обожават влагата и нямат нужда от постоянна пряка светлина. Това ги прави перфектни за банята, а дългите им зелени листа ще освежат всяко място.

Imasmi web loading