Красота

Лазерна епилация: Какво трябва да знаете преди това?

10:08, March 10, 2021 | От New Me

                Лазерна епилация: Какво трябва да знаете преди това?

Нещо важно за всяка дама

Лазерната епилация е модерна, бърза, безопасна и ефективна процедура, която предлага дълготрайно решение за обезкосмяване във всички зони на тялото.

Съвременните процедури по лазерна епилация обработват таргетирани участъци, като въздействат директно върху косъма, без да представляват риск за кожата. Днес отговаряме на някои от най-разпространените и често задавани въпроси за процедурата - за да ви помогнем да вземете интелигентно, правилно и информирано решение за своя външен вид и самочувствие. 

За кого е подходяща процедурата по лазерна епилация?

Процедурата е подходяща за мъже и жени във всички възрасти, започващи от тийнейджърската. При тийнейджърите могат да се наложат по-голям брой процедури, тъй като растежът на космите все още е в процес. За тях се изисква информирано съгласие от родител, което е задължително за пристъпване към процедурите.

Какви видове косми и зони на тялото подлежат на лазерна епилация?

Процедурата е подходяща за всякакви видове косми - от тънко и светло окосмяване тип “мъх”, до тънки и дебели косми във всички зони на тялото при мъжете и жените. Лазерната епилация се прилага върху всички части на тялото, като изключение правят бенките, татуираните участъци и зоната на тестисите при мъжете.

Дълготраен ли е ефектът от лазерната епилация?

След приключване на първоначалната серия от процедури, ефектът от лазерната епилация може да трае за период от една до пет години. При правилно планиране и изпълнение на поддържаща лазерна терапия, обезкосмяването на тялото може да се поддържа за неопределен период от време в бъдещето.

Какво е времетраенето на една процедура?

Съвременните уреди за лазерна епилация позволяват отлично таргетиране и висока ефективност. В зависимост от големината и броя на третираните зони, една сесия може да продължи от няколко минути до няколко часа. Конкретното времетраене във всеки индивидуален случай може да се определи на място в естетичния център, който решите да изберете за своите процедури.

Има ли възстановителен период след процедурата?

Съвременната лазерна епилация не изисква никакъв възстановителен период. Клиентите могат да се върнат на работа или обратно към ежедневните си занимания непосредствено след процедурата по лазерна епилация, тъй като целостта на кожата им не е засегната по никакъв начин.

Има ли противопоказания за извършване на лазерна епилация?

Макар и с отлична степен на безопасност, процедурата остава непрепоръчителна в някои конкретни ситуации, като например:      

• Периода на бременност и кърмене

• Различни видове кожни дерматити  

• Кожни екземи

• Хепатит

• Диабет

• Остри инфекции като херпес и СПИН

• Онкологични заболявания

• Проблеми с щитовидната жлеза

• Заболявания и кисти на яйчниците

За да получите професионални насоки и индивидуални консултации, съветваме да се обърнете към лицензирано студио за лазерна епилация, където ще ви бъдат гарантирани както висока степен на безопасност, така и перфектни резултати. 

Imasmi web loading