Секс и любов

Кога лъжата не е грях?

10:19, June 18, 2020 | От New Me

                Кога лъжата не е грях?

Няколко ситуации, в които е изключение

Според проучванията „белите лъжи“ всъщност могат да помогнат за изграждането на доверие във взаимоотношенията. Това означава, че когато искате да защитите чувствата на партньора си, ви е позволено да кажете лъжа и да не се чувствате виновни за това. B

Когато партньорът ви пита за вашите чувства към други хора 

Понякога може да искате да избягвате да отговаряте на трудни въпроси от партньора си само заради връзката си. Представете си, че вашата приятелка или гадже казва: Някога обичали ли сте някого повече от мен? Ако във взаимоотношенията ви всичко е наред и няма да се разделите с настоящия си партньор, по-добре е да кажете „не“, без значение каква е истината. Може да сте обичали някого повече в миналото, но отношенията и чувствата на партньора ви са много по-важни от това.

Когато се разделяте с някого и не искате да добавите към тяхната болка

Да си инициатор на раздяла никога не е лесно и трябва да намериш внимателен начин да кажеш на партньора си, че всичко е свършило. Не е необходимо да изброявате редица причини, а по-скоро опитайте да поемете вината за раздялата. Това ще ви помогне да запазите уважението и достойнството и да се разделите без вина и драма.


Когато искате да спрете непрекъснати спорове

Когато вие и вашият партньор не можете да се споразумеете за нещо, това води до много напрежение и стрес. Трябва да претегляте възможностите си и да помислите колко важно е това, за което се борите. Искате ли мир във връзката си? Тогава вероятно трябва да кажете, че съжалявате и да се преструвате, че приемате гледната точка на партньора си, дори ако в сърцето си чувствате друго.
 
Когато партньорът ви направи лош подарък или готви лоша храна

Може да предпочитате учтивост пред истината, за да не разстроите любимия човек (особено при специални поводи). Изборът да бъдете щедър и да прощавате малки грешки, прави отношенията по-добри. Вашият партньор инвестира време, усилия и пари, за да се чувствате добре, така че не го съсипвайте. 

Когато искате да отмените среща без уважителна причина 

В нова връзка сте, но просто не сте в настроение за среща или вместо това искате да излизате с приятели? Може да е трудно да признаете това, защото истината може да навреди на твоите чувства. В този случай е по-добре да измислите достоверна причина за отмяна на срещата, като например, че се налага да останете до късно на работа. Понякога, особено в нова връзка, се нуждаем от пространство, за да се справим със собствените си проблеми, или време, за да се отпуснем. 

Когато не харесвате избора на дрехи на партньора или новата им прическа 

Срещате се с човек, чийто стил и външен вид обикновено харесвате, но един ден те просто не успяват да ви впечатлят. Бихте могли да им кажете истината и да причините известна болка и объркване, но можете и да си премълчите и да отдадете случващото се на грешка.

Imasmi web loading