Здраве, Красота

Какво се случва с лицето, ако го почистваш веднъж седмично?

08:04, March 30, 2021 | От New Me

                Какво се случва с лицето, ако го почистваш веднъж седмично?

Толкова много ползи. Ще отделиш ли малко време за себе си?

Замърсяването на въздуха, смогът, слънчевите лъчи, вредната храна - все хактори, които влияят на здравето на кожата ни. Можем да се погрижим за доброто състояние на лицето си и то у дома, без да даваме пари за скъпи процедури в салони. И разковничето е - редовно, веднъж седмично запарване на лицето. Затопляте вода, можете да прибавите етерично масло към нея, след което се надвесвате над нея с кърпа над главата за няколко минути. Ето и ползите:


Запарването премахва и почиства натрупаните замърсявания и продукти от порите ви.

Когато запарите лицето си, топлината на водната пара отпуска порите ви, причинявайки им разширяване. Когато се отворят, мръсотията и себума, които се натрупват вътре в тях, се изчиства. Помислете за качеството на въздуха във вашия град. Помислете за всички овлажнители, грим и слънцезащитен крем, които носите ежедневно. Като запарим лицето си, можем да ограничим количеството себум, както и да премахнем натрупаната мръсотия. Освободете порите на лицето си и крайният резултат ще бъде чисто, светещо лице!

Вашето лице ще изчисти бактерии и мъртви клетки, които причиняват акне.

Кожата е най-големият орган на тялото ви и преминава през постоянен процес на регенерация, причинявайки мъртви бактерии да се натрупат на лицето ви. Тази бактерия е напълно здравословна - няма причина да се притеснявате за неблагоприятни ефекти, които може да има върху тялото ви. Но също така мъртвите бактерии заемат място и може да не позволят правилна оксигенация на кожата ви. Когато запарите лицето си, премахвате някои от мъртвите бактерии, прочиствайки пътя за по-сияен вид.

Вашето лице ще получи повече кислород.

Едно от най-големите предимства на паренето на лицето е разширяването на кръвоносните съдове, което дава на лицето ви значително увеличение на кислорода. 

Ще забави появата на бръчки. 

Всички знаем, че бръчките са нещо, което милиони жени искат да отложат. Ако не ви се яде колаген, на пара може да бъде чудесна алтернатива. Правенето на това на лицето ви привлича циркулацията, като по този начин засилва производството на колаген и еластин, придава ви еластична кожа и забавя появата на бръчки.

Ще започне да се хидратира естествено. 

Изчистването на лицето принуждава тялото ви да произвежда повече натурални масла, които овлажняват кожата и повишават вашите нива на хидратация. Плюс това, паренето увеличава пропускливостта на кожата ви, така че позволява на влагата да преминава през нея.

Това ще абсорбира по-добре продуктите за грижа за кожата.

Паренето на кожата ви трябва да се разглежда като съществена част от цялостния ви режим на грижа за кожата. Тъй като порите са свободни след парене, те могат да абсорбират повече. При по-доброто абсорбиране, съответно и ползите от кремовете, серумите и тониците ще е в пъти по-голямо.   

Imasmi web loading