Книги и филми

Как да се държите, докато гледате „Замръзналото кралство“ за 90-и път?

10:29, April 08, 2022 | От Тереза Алексиева
Замръзналото кралство (2013)
Ако сте родител на дете между нула и десет години, то вие най-вероятно сънувате Арендел поне три пъти седмично, обичате топли прегръдки и слагате край по-често, отколкото е нормално за средностатистическия и нормално развит възрастен индивид.

Добрата новина е, че вие сте част от едно огромно глобално общество, което споделя този вид психо-емоционална Голгота, без да говори твърде много за нея в компания. Лошата новина е, че колкото и пъти да сложите край, край просто НЯМА и след броени часове химнът на Елза отново ще огласи дома ви с нова сила, с мощен дух.

Навярно вече сте изчерпани откъм идеи как да реагирате при сблъсък с рецидивиращата агония. Затова ние сме тук и сме готови да попълним арсенала ви от приемливи поведения по време на процеса!

Изпаднете в будна кома!

Медицината ни учи, че комата не е болест, а отговор на нанесена вреда на мозъка - и тук виждаме първата улика, че това е логично последствие от гледането на “Замръзналото кралство” за 90-и път.

Будната кома, от своя страна, е състояние, в което пациентът изглежда буден, но не показва абсолютно никаква реакция към света около себе си. Разбира се, именно това е и най-интелигентният начин да прекарате поредните 102 минути (да, точно толкова са!), в които Ана иска да поиграе, а Елза замразява мозъка и сърцето ѝ.

Ако случайно детето ви забележи неусвояването на информация от ваша страна, по-късно можете да му обясните, че просто мозъкът ви е замръзнал.
Практикувайте астрална проекция

Астралната проекция е термин за умишлено провокирано извънтелесно преживяване, по време на което душата излиза от тялото и се спуска волна по света. То е като да сложите край и към небето сега да летите, само че без синя рокля.

Запознати с материята твърдят, че астралната проекция може да се постигне чрез ясно халюциниране, дълбока медитация или употреба на халюциногени. Разбира се, това е само защото все още не са изследвали потенциала на музикалното произведение “За първи път от цяла вечност” за рязко отделяне на душата от тялото и отстраняването ѝ от ситуацията на стрес.

Скрийте чувствата

Ако сте достатъчно напреднали във философията на снежната сила, вие помните, че трябва да бъдете добри. Всичко друго остава след това! Не ставайте роби на чувствата, заключете се сами в стаята си и не излизайте от нея в продължение на десет години. Игнорирайте повиците на наследника си и му кажете, че това е за негово добро - без да обяснявате нищо повече.

Когато обстоятелствата все пак наложат отново да срещнете детето си, усмихнете му се и кажете “Ммм, шоколад”. Това ще поправи всички емоционални щети от внезапното ви изчезване за десет години, така че можете спокойно да изчезнете повторно в самотна планина след половин час.

С картини разговаряйте на шега

Ако животът на Анна ни учи на нещо, то е, че съвсем нямате нужда от компания, разбиране, разнообразие, смислено общуване, щастие, позитивизъм и нормални условия на съществуване, за да останете пълноценно човешко същество. Приемете, че това е животът ви сега, окачете картина на Жана д’Арк на стената си и я посочвайте закачливо от време на време.

Бъдете смели, защото нямате избор друг. Рано или късно детето ви ще порасне и ще замени “Замръзналото кралство” с TikTok - а тогава слагането на край ще придобие изцяло нови измерения и ще ви накара почти с умиление да мислите за разговорите си с Жана.
Викайте бурята

Понякога бягството не е решение - особено ако бурята е във вас и не можете да я спрете. Това е моментът, в който е позволено да хвърлите тежката корона на примирения родител и да покажете на света (в това число особено и най-вече на съседите си) на какво сте способни.

Можете да викате бурята, или просто да викате каквото си прецените. Затворете тази врата! Владейте студа и не се бойте! Това може да изглежда социално неприемливо в началото, но след това ще откриете, че е много по-добре да демонстрирате капацитета си, отколкото да го криете зад дебели стени и заключени врати.

СЛОЖЕТЕ КРАЙ

Ако реално не можете да продължите и кристална мисъл в миг прониже вашия ден, то вече е твърде късно за всичко, описано по-горе. Единственият изход от положението е да спрете телевизора, да изтриете файла и излезете с детето си в реалния свят, където гледането на “Замръзналото кралство” е технически невъзможно.

Ако имате възможност, останете навън завинаги или влезте в подходящ местен еквивалент на обществото на амишите, което живее без благата на съвременния свят. Напуснете цивилизацията, устройте персонализиран бункер и изчакайте няколко години, докато детето забрави за съществуването на Елза.

Бъдете категорични и непоклатими. Каквото и да ви коства, не поглеждайте назад и затворете тази врата. И планирайки живота си не забравяйте - “Замръзналото кралство” 3 все още не е официално обявено, но винаги ще дреме някъде в неясното и изпълнено с тъмни сценарии бъдеще.
Imasmi web loading