Красота

Как да премахнеш торбичките под очите?

09:36, February 17, 2021 | От New Me

                Как да премахнеш торбичките под очите?

Няколко неща, които влияят много на външния ни вид

Торбичките под очите понякога могат да се превърнат в сериозен проблем - да ни състарят с години и да ни накарат да се чувстваме неудобно от външния си вид. Не е нужно обаче да страдаме от това, тъй като има начини да се заличат почти изцяло.

Ето как точно можем да се справим с тях.

Успокойте кожата

Ако сутрин се събуждате подпухнали по една или друга причина и торбичките под очите ви са далеч по-видими, то направете нещо, за да успокоите очите си и кожата около тях. Има различни варианти, така че изберете онзи, който е най-приятен за вас. Сложете кръгчета краставица или торбички от чай за няколко минути. Така със сигурност подпухването ще спадне поне малко.

Внимателно със солта

Доказано е, че употребата на прекалено много сол може да доведе до редица проблеми не само за здравето, но и за външния ни вид. В това число влизат и торбички под очите. Затова внимавайте със солта и не прекалявайте с нея в храната.

Вземете мерки за алегиите

Ако не сте забелязали досега, алергиите, течащият нос и сълзящите, подпухнали очи вървят често ръка за ръка. Така че ако страдате от алергии, вземайте своевременно мерки, за да избегнете неприятни последствия като торбичките под очите.

В каква поза спите?

Ако предпочитате да лежите или спите на една страна и по корем, това също може да е причина за образуването на торбички под очите, тъй като вода от тялото се събира към лицето. Затова се опитвайте да заспивате по гръб и да добавите допълнителна възглавница, ако е необходимо и ви е удобно.

Полека с алкохола

Повече от една чаша вино често може да доведе до торбички под очите, уморен и подпухнал вид на сутринта. Ако пък сте пийнали повечко инцидентно, задължително пийте много вода и хидратирайте добре кожата на лицето и особено около очите.

Грижа за лицето

Ако не почиствате добре грима си преди лягане, това може да доведе до раздразване и зачервяване на очите и торбички на сутринта. Освен това всеки ден трябва да предпазвате много добре кожата на лицето от вредните слънчеви лъчи. Използвайте подходящи кремове, слънчеви очила и шапки, за да избегнете влошаване на вида на кожата и появата на нови бръчки.

Без цигари

Ако търсите още една причина да се откажете от вредния навик, ето я. Пушенето влияе много зле на кожата на лицето, води до промяна в цвета, появата на петна и допълнителни бръчки, както и торбички под очите.

Imasmi web loading