Здраве

Източниците на хронична умора, за които не подозираме

07:57, February 18, 2022 | От New Me
Photo by Sammy Williams on Unsplash
В живота на всеки има практики, които трябва да избягва, защото в по-дългосрочен план те могат да са пагубни за здравето. Дори да не ги забелязваме в момента, с напредването на годините ще ни изтощават все повече.

Има два вида изтощение, с които се сблъскваме. Може да бъде както физическо, така и емоционално. И двете са наистина опасни, особено ако се превърнат в хронични. И двете трябва да бъдат наблюдавани.

Ето кои са и "тихите" признаци на изтощение, които често пренебрегваме.

Неустановени алергии

Известно е, че когато алергиите са оставени без контрол, те в крайна сметка ви изтощават, защото вредните вещества, освободени при алергични реакции, поглъщат енергията. Тялото ви не може да функционира съвсем правилно, ако му липсват необходимите за работа хранителни вещества и витамини. Хората обикновено започват да приемат лекарства, едва след като дадено заболяване се е развило.

Стрес и напрежение

Стресът е опасен и дори да ви звучи пресилено, той може също да ни разболява и убива. Някои странични ефекти на стреса са: депресия, гняв, промени в настроението, липса на концентрация, силна умора и липса на апетит. Всички тези странични ефекти водят до по-опасни заболявания, така че е най-добре да намалите стреса и да запазите баланса си, независимо какво се случва. Хората обикновено приемат работата сериозно и отлагат до последния момент да се погрижат за себе си. Психичното здраве е много важно, когато става въпрос за цялостно ни състояние.

Депресивни състояния

Нестабилното психично здраве или усещането за тъга и депресия също могат да доведат до хронична умора и слабост. Когато сте потиснати за нещо, започвате да приемате живота за даденост. Нямате желание за нищо, склонни сте да отлагате, губите мотивация и интерес към всичко наоколо, включително и това да се погрижите за себе си и да сте в добра форма, за да се чувствате по-добре.

Многото цигари

Или тютюнопушенето в продължение на дълъг период от време. Пушенето е един от най-лошите навици, които човек може да има. То убива невроните и забавя процеса на мислене. Не само това, вие сте изложени на пост-депресия. Цигарите унищожават издръжливостта, изгарят необходимите ни калории, за да получим енергия през деня. Ако сте страстен пушач, е време да решите да се откажете от пушенето и да започнете здравословен живот!
Imasmi web loading