Здраве

Искате повече енергия? Забравете за кафето!

07:56, June 03, 2021 | От New Me

                Искате повече енергия? Забравете за кафето!

Две, три и още кафета на ден НЕ са тайната за повече енергия

Случвало ли ви се е да се чувствате отпаднали и сякаш изцедени от работата, стреса и напрежението в ежедневието?

А опитвали ли сте се да компенсирате това усещане с две, три и повече кафета през деня? Ако да, подходили сте грешно. Ето няколко неща, които ще ви набавят енергия, при това без да прекалявате с кофеина.

Сънят

Доказано е, че добрият сън помага на тялото ни да се чувства отпочинало и да се справи с всички предизвикателства през деня. Около 7-8 часа сън ви гарантират достатъчно енергия и сили.

Вижте още: Във форма след празниците? Бързо и забавно!

Храненето

Не правете грешката да пропускате закуската и да си наваксвате със следващите хранения през деня. Напротив, заложете на добра закуска, за да се заредите с енергия от сутринта, а вечерята ви трябва да е изключително лека. Хапвайте по-често, но в по-малки количества, за да не прекалявате с вечерята след това.

Вижте още: Пролетно прочистване на организма

Полезните съставки

Не е важно само да следите количествата храна и броя на храненията през деня. Още по-важно е какво хапвате. Например, за да се чувствате по-свежи през дългия работен ден и с достатъчно сили за задачите си, набавяйте си достатъчно витамин B. Заложете на повече спанак, броколи, цвекло, моркови, зърнени храни, мюсли, овесени ядки, цитрусови плодове и др.

Вижте още: Храните, полезни за щитовидната жлеза

Медитация

Без значение дали ще е "истинска" медитация или просто някое любимо занимание, което ще накара психиката ви да се отпусне и да се отърси от стреса, не го пропускайте. Това ще ви даде по-голяма устойчивост на всекидневното напрежение.

Вижте още: Защо хората хъркат?

Физически упражнения

Понякога се чувстваме толкова смазани, че не можем дори да си помислим за каквито и да било физически упражнения. Обратно на очакванията ви обаче, те няма да ви натовярат още повече, а напротив - ще ви помогнат да се отпуснете. Ако не ви се ходи на тренировки, заложете на най-обикновени разходки в парка. Гарантирано ще ви е много приятно.

Imasmi web loading