Красота

Грим триковете, които заличават години

08:03, October 20, 2020 | От New Me

                Грим триковете, които заличават години

Лесни, а с поразителен ефект

Всекидневният грим ни е станал навик почти като пиенето на кафе. Но с няколко малки трикчета можем не просто да прикрием недостатъците, но и да заличим години. Ето как:

Коректор

Първите следи от годините най-лесно се забелязват с появата на бръчки. Ако изберете правилния коректор, лесно ще ги прикриете и съответно изглеждате по-млада. Бъдете внимателни, защото ако не изберете подходящ или пък прекалите с нанасянето му, може да постигнете обратния ефект. Добре е да избирате кремообразна течна козметика, която лесно се слива с кожата и изглежда съвършено естествено.

 Фон дьо тен

Изберете фон дьо тен със светлоотразяващи частици, за да постигнете лъчезарно излъчване. Не се изкушавайте да прилагате много грим в опит да скриете следите от годините, защото само ще ги акцентирате. Една тежка основа може да ви състари и да подчертае дори първите бръчки.

Веждите

Сигурно и друг път сме имали повод да подчертаем колко важни са веждите. Отделете им време, като не ги правете нито твърде тънки, нито твърде дебели. Опитайте се да се придържате към естествената им форма. Ако липсват косъмчета или пък сте се престарали с пинсетата, запълнете празнотите с помощта на молив.

Целта тук е да подобрите това, което имате, а не да създавате нещо ново. Ако е възможно, изберете нюанс на молив леко по-светъл от естествеите ви вежди.

Скулите

Леко розовеещ руж ще придаде младежко и свежо излъчване на лицето ви. В по-зряла възраст не прибягвайте към контуриране, защото може да изглеждате изпити, а целта е да създадете илюзията за плътност.

Устни

С напредването на възрастта устните ни са склонни да изтъняват.  Използвайте молив за устни, за да ги очертаете, но не излизайте извън естествената линия. И както с веждите, внимавайте да не правите остри линии. Не се страхувайте да добавяте блясък. И не забравяйте да се усмихвате - това ще ви помогне да се почувствате и да изглеждате по-млади.

Чисти очи

Тази тенденция тръгва от Южна Корея. Тя придава на кожата ви младежка, блестяща външност. Оставете очите без тежък крим, можете да нанесете само малко блестящи сенки под веждите, за да озарите погледа.

Дори ако имате натоварено ежедневие, пак ще можете да изглеждате по-млади само с няколко промени в грима. Но помнете - основната цел е да привлечете вниманието към най-добрите си черти и да сведете до минимум привличането на вниманието към тези, които не си харесвате.

Imasmi web loading