Книги и филми

Целувките от киното, които никога няма да забравим

10:57, August 20, 2020 | От New Me

                Целувките от киното, които никога няма да забравим

Най-красивите сцени, които са били създавани някога

Това са филмите, не просто разказали велики любовни истории, но и запечатали най-красивите и вълнуващи целувки на всички времена. Без съмнение си ги спомняте и досега, без значение кога за последно сте гледали тези култови ленти.

Ето и нашите фаворити.

Отнесени от вихъра (1939)

Със сигурност сте се влюбили в тази история още първия път, когато сте хванали книгата. Но филмът не само не й отстъпва, а и я допълва прекрасно. Кларк Гейбъл и Вивиан Лий в главните роли превръщат този филм в шедьовър, а първата целувка, която ни подаряват, е просто незабравима.

Титаник (1997)

Още един култов филм, който можем да гледаме отново и отново. Не само ще ви пренесе в един от най-страшните моменти от началото на миналия век, ще ви накара да съпреживеете ужаса на събитията, но и ще докосне сърцата ви с любовната история, разказана от Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо. А тяхната първа целувка на ръба на кораба ще ви разтопи...

Крадецът на праскови (1964)

Не можем да не включим и един от най-великите български филми в тази класация. Дори и да сме малко пристрастни заради участието на неповторимата Невена Коканова в тази лента. Нещастната любов, на която ставаме свидетели, може и да е разбила сърцата ни, но красивите чувства, които ни предават Раде Маркович и Невена Коканова, ще ги помним завинаги. А тяхната целувка, събрала на едно място копнеж, страст, болка и отчаяние, ни разтърсва и досега.

Тетрадката (2004)

Един от любимите филми на няколко поколения дами. Колкото красива, толкова и сърцераздирателна история за първата любов, която понякога може да продължи за цял живот. Любопитното за този филм е, че първоначално главните актьори Рейчъл Макадамс и Райън Гослинг не се понасяли. В течение на снимките обаче не само си стават симпатични, но и се влюбват. Вероятно това им помага да пресъздадат тази незабравима любовна история с толкова страст. А целувката им в дъжда може да ви просълзи.

Гордост и предразсъдъци (2005)

Сигурно се опитвате да си спомните къде точно е сцената с целувката в тази версия на една от най-обичаните любовни истории на всички времена. Е, тя се "крие" в алтернативния край на филма. И освен всичко друго е толкова добра, че чак малко ни е яд, че не е останала включена във финалния вариант на лентата. Но все пак ви я оставяме тук, за да й се полюбувате.

Закуска в Тифани (1961)

Един от любимите ни филми с още по-любимата ни Одри Хепбърн. Обичаме всичко в тази култова лента - историята, героите, сцените, актрисата и разбира се - целувката в дъжда, която ни кара да въздишаме дори в момента и да повярваме отново в истинската любов, която преодолява всички препятствия.

Спайдърмен (2002)

Ако трябва да сме напълно откровени, това не е сред най-любимите ни филми, но не можем да си изкривим душата, че първата целувка между главните герои е повече от запомняща се като замисъл и изпълнение. Дори и вие да не сте фенове на "Спайдърмен", веднага ще си спомните емблематичната целувка, която попада в редица класации за най-добрите в света на киното.

Хубава жена (1990)

Още една любовна история, която няма да ни омръзне. С невероятно чаровната Джулия Робъртс и любимия ни Ричард Гиър. Химията между тях се усеща във всеки кадър на този неостаряващ филм, а първата им целувка е всичко, за което можем да мечтаем - нежност, обич и много страст. Ако си спомняте, героинята на Робъртс не желаеше да се целува с клиентите си. Но когато се влюбва, това е неизбежно, а ние можем да гледаме отново и отново тази емблематична сцена.

Казабланка (1942)

Втората световна война, Мароко. Един мъж се разкъсва между силните си чувства към жена и дълга. Може да ви звучи като клише, но това е без съмнение един от най-добрите филми на всички времена. Тотална класика, в която любовната история ще ви завладее изцяло. А целувката... Тя е шедьовър!

Клеопатра (1963)

Когато имаме Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън на едно място, това вече си е гаранция за качествен филм и всепоглъщаща страст както пред камерата, така и зад кадър. "Клеопатра" си остава един от най-добрите филми за изминалия век, а и не само. Ако не сте го гледали никога, непременно поправете тази грешка. Незабравима любовна история, неповторима актьорска игра и една целувка, която ще се помни дълго...

Imasmi web loading