Домът

Ароматите, които ви носят спокойствие вкъщи

10:39, December 21, 2020 | От New Me

                Ароматите, които ви носят спокойствие вкъщи

Усетете разликата

Когато говорим за нашия дом, всяко едно нещо в него трябва да ни носи уют, хармония и спокойствие. Затова дори най-малките детайли са от значение. Включително и ароматът вкъщи. 

Ето ви няколко изпитани аромата, с които буквално ще преобразите дома си и ще се почувствате по-щастливи и спокойни.

Лавандула

Освен че ухае прекрасно, лавандулата има и няколко други предимства. Тя помага на мозъка ни да се успокои, допринася да се отпуснем и да презаредим за работа, подобрява концентрацията. Именно затова преди важен ден в офиса можете да си запалите свещ с лавандула например и да наблюдавате ефекта.

Photo by Roberto Nickson on Unsplash

5 трика за добра енергия в дома (според Фън шуй)

Мента

Действа повече от чудесно на нервната система, ще ви успокои, когато се приберете след напрегнат ден или трудна среща. Ароматът на мента ще ви предразположи да се отпуснете, да си починете по-добре и да се отърсите от стреса. 

Канела

Това едва ли ще изненада някого, но канелата действа отлично за подобряване на настроението. Мнозина свързват аромата й с празници, Коледа, радост и уют. А какво повече ни трябва, за да се чувстваме добре в дома си? Добавете "щипка" канела в ежедневието си и ще се върнете към задачите си с нови сили и още по-голямо желание.

Photo by Nik Guiney on Unsplash

Неустоими предложения за входната врата

Цитрусови аромати

Освен че внасят особена свежест във всяка стая, те имат и много важна роля в това да се чувстваме физически по-добре. Проучвания сочат, че миризмата на цитруси подобрява физическата ни активност и помага да преодолеем умората. Така че, ако се чувствате изморени и без енергия, заложете на цитрусова нотка у дома.

Жасмин

За някои това е твърде силен аромат, но има различни варианти да го омекотите. Въпросът е, че жасминът действа стимулиращо върху нервната система, повишава енергията ни и подобрява настроението. Отлично ще ви дойде след дълъг ден в работата, когато трябва да намерите сили, за да обърнете внимание на любимите си хора.

Кафе

Едва ли има по-хубав аромат от този на кафе рано сутрин вкъщи. Но сега си представете да ухае така в дома ви през целия ден. Според учените това ще е отлична идея, защото ароматът на кафе ободрява, повишава концентрацията и подобрява дейността на мозъка, особено за аналитични задачи. Ако на другия ден ви предстои изпит или важна презентация, заложете на аромат на кафе у дома.

Imasmi web loading