Книги и филми

Актьорите, които се обичат на екран, но се ненавиждат в живота

12:47, March 15, 2022 | От New Me
Снимка: Сексът и градът (постер)
Сара Джесика Паркър и Ким Катрал

Макар в сериала "Сексът и градът" техните героини Кари и Саманта да са най-добри приятелки, в живота двете актриси се ненавиждат. Меко казано. Двете многократно са пренасяли споровете си в медиите и социалните мрежи, а неприязънта им е причината Катрал да не участва в продължението на култовия сериал, което излезе през 2021 г. В основата на враждата им е голямата разлика в заплащането на Паркър и останалите три актриси, като с годините проблемът между тях единствено се задълбочава.
Анджелина Джоли и Джони Деп

Кой би предположил - двама от най-обичаните актьори на едно място, а толкова малко химия между тях и на екрана, и в живота. Те участваха във филма "Туристът", който беше попилян от критиците, като в същото време не се хареса особено и на публиката. Пред камерите Джоли и Деп се влюбиха, но в реалността актрисата била изключително недоволна от отношението на партньора си към работата и сценария. Деп пък дотолкова не можел да търпи Джоли, че веднага след приключването на снимачния ден се прибирал в стаята си и отказвал да комуникира с актрисата.
Клеър Денс и Леонардо ДиКаприо

През 1996 година филмът "Ромео и Жулиета" с двамата млади (тогава) актьори стана тотален хит, но на снимачната площадка нещата между тях не са вървели съвсем гладко. Денс се дразнела на Лео заради постоянните му шеги и несериозното отношение по време на снимки. Кой да предположи, че с годините актьорът ще се превърне не само в страхотен професионалист с впечатляващи роли, но и ще е толкова отдаден на каузата си за спасяването на околната среда? Както и да е, неприязънта между него и Денс си остава запомнена и до днес.
Дъстин Хофман и Мерил Стрийп

Те си партнираха в култовата драма от края 70-те Крамър срещу Крамър, където изиграха съпрузи, които стигат от голямата любов до тежък развод. Напрежението между тях обаче не е било само за пред камерата. Двамата се ненавиждали заради поведението на Хофман, който крещял на Стрийп за всяка сцена, от която не бил доволен и дори й ударил истинска плесница, докато снимали филма. Очаквано, омразата им се е запазила и до днес. 
Патрик Суейзи и Дженифър Грей

Още една емблематична лента, която обожаваме и до днес - Мръсни танци от 1987 година. Чак ни е трудно да повярваме, че главните актьори, които пресъздават една от най-обичаните любовни истории, не се понасят в живота. Извън светлината на прожекторите Суейзи се дразнел на настроенията на Грей, която бързо се разстройвала, ако се наложело да заснемат отново дадена сцена. Според него тя не се справяла особено добре и с хореографията. Кой знае, може би точно това напрежение между двамата е помогнало да пресъздадат така добре героите си... 
Скалата и Вин Дизел

Двамата участваха заедно в "Бързи и яростни", където явно нещата между тях не са вървели съвсем гладко. Скалата се ядосвал на непоисканите съвети относно снимането на сцените и актьорската игра, които Дизел му натрапвал постоянно. Двамата в крайна сметка се разделили с лоши чувства след приключването на снимките и не го крият дори в интервютата си.
Джилиан Андерсън и Дейвид Духовни

Точно така, любимите ни актьори от "Досиетата Х" не са можели да се понасят, когато камерите не са ги снимали. В свое интервю от 2008 г. Духовни споделя, че с напредването на годините и съвместната им работа, двамата с Андерсън не са можели дори да се гледат. Толкова им било писнало един от друг, че с радост си отдъхнали, когато сериалът спрял. С годините явно нещата са се поизгладили, но Духовни и бившата му екранна партньорка все още не горят от желание да прекарват времето си заедно.
Imasmi web loading