Книги и филми

Актрисите, които жертваха красотата си заради роля

08:23, July 16, 2021 | От New Me

                Актрисите, които жертваха красотата си заради роля

Изумителни трансформации, на които не всеки би се осмелил

Актрисите в Холивуд са нарицателно за красота и чар. Затова рядко се престрашават да жертват именно външния си вид заради роля.

За щастие обаче, има и такива, които са готови на подобна саможертва и определено си е заслужавало. Така са се родили няколко паметни филма и не един Оскар е бил награда за подобна решителна постъпка.

Ето и любимите ни смели актриси в произволен ред.

Стефан Данаилов в

Вечните филми на Стефан Данаилов

Ан Хатауей - Клетниците (2012)

За драматичния персонаж на Фантин актрисата трябва да отреже косата си. Хатауей не се поколебава и прави най-запомнящата се роля в кариерата си. Това е оценено по достойнство, когато на наградите Оскар през 2013 г. печели престижната статуетка за най-добра поддържаща женска роля.

Рене Зелуегър - Дневникът на Бриджит Джоунс (2001)

За да влезе в образа на любимата ни закръглена дама, която отчаяно търси голямата любов, Рене Зелуегър качва близо 20 килограма. Макар и да е споделяла, че след това трудно е възстановила фигурата си, определено саможертвата си е струвала. Това остава емблематичен филм за кариерата на Зелуегър.

Friends Poster 1994

Актьорите, които мразят култовите си роли

Чарлийз Терон - Чудовище (2003)

Една от шокиращите трансформации на Холивуд. Терон не само качва над 15 килограма, но и губи всичко женствено в косата, лицето и поведението, за да изиграе максимално точно серийната убийца Айлийн Уорнос. За това свое превъплъщение печели Оскар за най-добра женска роля.

Кейт Уинслет - Четецът (2008)

Очарователната Кейт Уинслет се сбогува с младостта и красотата си заради тази култова роля. Тя изиграва блестящо подложената на тежък процес германка за смъртта на стотици хора и съответно печели своя Оскар за най-добра женска роля. Напълно заслужено, бихме казали.

Brad Pitt and Angelina Jolie in Mr. & Mrs. Smith (2005)

Актьорите, които се влюбиха на снимачната площадка

Натали Портман

Тази изключително талантлива и смела актриса не се бои от предизвикателни роли. Затова и не можем да откроим само една нейна "саможертва" на красотата. Във V като вендета тя обръсва главата си, а в Призраците на Гоя (2006) е в ролята на съсипана жертва на испанската инквизиция.

Камерън Диаз - Да бъдеш Джон Малкович (1999)

За този филм актрисата трябва да се прости с атрактивната си външност и да се откаже от сексапила, който иначе излъчва във филмите си. Но не се притеснява да го направи. Вярно, филмът не е най-големият хит, а и ролята й не блести с особени други достойнства, но все пак причисляваме Камерън Диаз към актрисите, които не се притесняват да рискуват и да не залагат само на красота и сексапил. Похвално!

The Birds Poster

Филмите на Хичкок, които всеки трябва да гледа

Никол Кидман - Часовете (2012)

Не можем да си представим Никол Кидман без огнената й коса и невероятно красивото й лице. Но ето, че тя също не се бои да скрие всичко онова, с което я свързват, и да докаже, че може да е страхотна актриса и без атрактивната си външност. В "Часовете" тя играе Вирджиния Улф, чертите й са изцяло променени, косата е потъмнена, гримът липсва. Изключителна роля, за която Кидман получава своя Оскар през 2013 г. Ако не сте гледали това нейно превъплъщение, непременно поправете грешката си.

Imasmi web loading