Любопитно

7 начина да разпознаеш енергийния вампир

08:32, February 15, 2022 | От New Me
Photo by Carolina Heza on Unsplash
Около тях винаги има проблем или драма

Те никога не могат да са щастливи и доволни от ситуацията в живота си. Вечно са замесени в драма с някого около себе си. И естествено, увличат и вас в проблемите си. Ще ви говорят за това без почивка и накрая ще изцедят вашата енергия и емоциите ви. Дистанцирайте се от хора, които могат само и единствено да се оплакват.

Обичат да са център на внимание

Завистта и злобата не са им чужди. Те обичат да са винаги център на внимание и ще направят всичко възможно да не допуснат някой да ги засенчва, включително и вие. Това вечно съревнование може да е много изтощително, защото е комбинирано с негативни емоции към вас самите.

Омаловажават всичко чуждо

Никой не е толкова добър като тях или никой няма толкова сериозни проблеми като техните... Енергийните вампири не умеят да изпитват радост за другите или емпатия към трудните им мигове. Дори да опитате да споделите нещо свое, те ще го пренебрегнат и омаловажат и отново ще изместят фокуса към себе си.
Карат другите да изпитват вина

Дори когато те са допуснали грешки, другите трябва да поемат вината за това. Ще ви облъчат с множество доводи защо някой друг или вие сте отговорни за техния неуспех или това, че не се чувстват щастливи и удовлетворени. Умеят много добре да манипулират ситуацията и емоциите на околните, така че да работят в тяхна полза.

Възползват се от околните

Не изпитват угризения да използват другите за собствените си цели и са готови на всичко, за да постигнат своето. Те ще се възползват без проблем доверчивостта ви и доброто ви сърце, за да получат онова, към което се стремят. А след това няма да изпитват дори благодарност за подкрепата и помощта ви. Енергийните вампири смятат, че всички са им длъжни...

Критикуват онези, от които се чувстват застрашени

Единственият начин, по който умеят да се справят с онези, които блестят по-ярко от тях, е чрез сплетни, интриги или подбиване на самочувствието им. Те не се стремят към феърплей, а искат победа на всяка цена. Ако се почувстват застрашени от вас, няма да се поколебаят да ви подлеят вода и да ви очернят в представите на околните. Или ще се опитат да ви обработят отново на емоционално ниво и да подкопаят вярата в собствените ви възможности.

Поставят ултиматуми

Хора на крайностите, те ще ви задушат с поведението си и редовно ще получавате ултиматуми от тях. Манипулативни и безогледни към чувствата на околните, те винаги ще нареждат картите в своя полза и няма да щадят средства и думи за това. Така че следете за хората около вас, които прекалено често ще ви поставят ултиматуми и ще ви притискат в различни ситуации. Това е един от най-сигурните сигнали, че около вас се е завъртял енергиен вампир, който се опитва да ви манипулира. 
Imasmi web loading