Книги и филми

7 филма с Катрин Хепбърн, които трябва да гледате

09:05, May 12, 2020 | От New Me

                7 филма с Катрин Хепбърн, които трябва да гледате

Актрисата, оставила няколко вечни филма след себе си

На 12 май 1907 г. е родена една от златните актриси на миналия век - Катрин Хепбърн. Тя печели цели 4 Оскара за най-добра женска роля.

Затова днес ще ви предложим 7 наистина изключителни филма с Катрин, които всеки трябва да гледа. Не само защото са тотална класика, но и защото ще сте запленени от превъплъщенията на тази неповторима актриса.

Край златното езеро (1981)

Една от най-разтърсващите семейни истории, която ще ви кара да се смеете и да плачете, да се замислите колко празно понякога пилеем времето си, като пропускаме ценни моменти с любимите ни хора и допускаме да се отчуждим от тях. Филмът печели 3 Оскара - за най-добри актьор и актриса, както и за сценарий. В ролите, освен Хепбърн, ще видим Хенри Фонда и дъщеря му Джейн Фонда, които създават истинска магия пред очите ни.

Познай кой ще дойде на вечеря (1967)

Забравете всички политически коректни глупости, които ни се натрапват упорито в последните години от почти всеки филм. Ако има история, която говори истински и достига до сърцето, то това е именно тази. Когато богато бяло момиче се влюбва в чернокож лекар, това става повод за редица сътресения и в двете семейства. Родителите на двамата млади не желаят да преборят предразсъдъците си, както и тежките норми в обществото в името на любовта. Ще се разчуствате до сълзи с обратите в тази история, а на Хепбърн партнират Спенсър Трейси и Сидни Поатие. Филмът е с две награди Оскар - за най-добър сценарий и за най-добра женска роля на Катрин Хепбърн.

Лъвът през зимата (1968)

12 век. Англия. Крал Хенри II трябва да избере своя наследник сред тримата си сина, но така и не може да вземе окончателно решение. Това става причина манипулативната му съпруга (Катрин Хепбърн) да вземе нещата в свои ръце и да се опита да отстрани краля от пътя си. Ще станете свидетели на редица безскрупулни действия и задкулисни игри, а невероятното превъплъщение на Хепбърн в този драматичен филм й носи още един Оскар. Лентата е наградена с още две от най-престижните статуетки - за най-добър сценарий и за музика.

Утринна слава (1933)

Млада актриса, която се опитва да стигне до славата и е готова на редица жертви за това, включително да отстрани любовта от пътя си. Амбицията и чувствата ще се сблъскат в този филм, а Катрин Хепбърн ще спечели и първия си Оскар за своята роля в него. Гледайте филма, за да проследите този сблъсък на страсти, характери и жажда за слава, гарантираме, че си заслужава.

Филаделфийска история (1940)

Невероятна романтична комедия, в която на Хепбърн партнират Кари Грант и Джеймс Стюарт. Богата и самонадеяна дама от хайлайфа ще трябва да премине през доста перипетии и прозрения за себе си, не всички приятни, за да успее да стигне до голямата и истинска любов. На пътя й обаче се изпречват бившият й съпруг и таблоиден журналист, които ще внесат още повече хаос в тази и без това заплетена житейска история. Тотална класика и филм, превърнал се в любим за публиката в продължение на десетилетия.

Внезапно, миналото лято (1959)

Филм, който няма да забравите дълго. Сюжетът е твърде добър, но без играта на Елизабет Тейлър и Катрин Хепбърн едва ли щяхме да говорим за него сега. Историята се "върти" около смъртта на единствения син на заможна вдовица (Хепбърн). Неговата братовчедка Катрин (Елизабет Тейлър), обаче, вижда нещо толкова ужасяващо около тези събития, че почти изгубва разсъдъка си. Властната и богата жена ще се опита да запуши завинаги устата на младото момиче, като му направят лоботомия. Филм, който ще ви хване за гърлото, колкото и драми и трилъри да сте изгледали...

Малки жени (1933)

Една от най-любимите ни истории от книгите отново се пренася на екрана. Най-вероятно сте гледали поне една от по-новите версии на "Малки жени" - например от 2019 г. със Сърша Ронан и Мерил Стрийп или от 1994 г. със Сюзън Сарандън, Уинона Райдър и Кирстен Дънст. Ще ви е повече от любопитно обаче да изгледате и истинската класика от 1933 г. с Катрин Хепбърн. Един много по-различен и въдействащ поглед върху незабравимата история, написана от Луиза Мей Олкът.

Imasmi web loading