Секс и любов

5 токсични навика, с които губим любовта

08:57, March 29, 2021 | От New Me

                5 токсични навика, с които губим любовта

За да се отървем от тях завинаги

Понякога взаимоотношенията в една връзка могат да са сложни, но само защото ние ги правим такива. Ето 5 токсични навика, от които трябва да се откажете с половинката си, за да се чувствате добре заедно и да се радвате на любовта си.

Зависимост

Във всеки смисъл на думата. Дали ще сте финансово зависими от партньора си или пък искате непрестанно да сте заедно, това по-скоро ще задуши връзката ви, отколкото да я заздрави. Затова е важно да имате своята работа, да допринасяте за семейния бюджет, да имате и други интереси извън семейството и дома. Така ще се чувствате по-пълноценни и няма да давате повод на половинката си да мисли, че без него или нея сте загубени.

Вижте още: 14 прости правила за щастлива връзка

Ревност

Да си го признаем - кой ли не е ревнувал повече или по-малко във връзките си. Има обаче една граница, която не е добре да преминава никой от партньорите. Това е болезнената и маниакална ревност, в която има тотална липса на доверие към партньора, стига се до следене, проверки и до редовни скандали у дома. А сред такова постоянно напрежение и кавги никоя любов не може да издържи.

Вижте още: Щастието на жената е ключът към дългата и силна връзка

Егоизъм

Факт е, че в днешно време хората ценят много повече свободата и удоволствието си, затова им е трудно да ги загърбят в името на семейството и досадните всекидневни задължения. Това обаче не е предпоставка за изграждането на стабилна връзка и здраво семейство. Без взаимна отдаденост и компромиси с личното удоволствие, нещата просто не вървят. А и всички глезотии на света, на които се отдаваме, нямат значение накрая. Тогава важно е какво сме оставили след себе си.

Вижте още: 10 много добри и различни начини да кажеш „Обичам те”

Негативизъм

Факт е, че хората по природа са недоверчиви и малко мнителни. Но това не е причина да бъдем вечно негативни и недоволни от нещата около нас. А ако наистина са зле, с мрънкане няма да се оправят и ще трябва ние самите да променим нещо. Във връзките е съвсем същото - ако във всяка ситуация, дори най-приятната, търсите само негативното и винаги имате забележки към партньора си, това в някакъв момент ще натежи във взаимоотношенията ви и ще охлади любовта. Всеки иска до себе си да има позитивен, щастлив от живота и благодарен за хубавите мигове човек. Обратното просто натоварва излишно след и без това напрегнатия работен ден.

Вижте още: 7 мита за секса

Бягство от отговорност

Да си го кажем направо - в живота нищо не е само възход, цветя и рози. Ще има и много трудни моменти, включително във взаимоотношенията. И ако тогава ни е по-лесно да избягаме или да отлагаме, вместо да се изправим срещу проблемите и да опитаме да ги решим, първо, животът ни ще е много по-сложен, и второ, любовта ни няма да устои. Колкото и да ни е трудно, трябва да приемем, че вече сме големи и зрели хора и е важно да поемаме отговорност във всяка една трудна ситуация, за да можем да я преодолеем и да вдъхнем сигурност на партньора до себе си.

Imasmi web loading