Здраве

5 природни начина да прогоните комарите

07:48, July 06, 2021 | От New Me

                5 природни начина да прогоните комарите

Най-полезното нещо за лятото

Комарите са едно от най-ужасните неща на иначе така любимото ни лято. И ако за вас не е вариант да мажете кожата си с препарати против комари или не ви се включват устройства в контакта, докато спите, има няколко природни начина, към които да прибегнете.

Доказано е, че те успяват да прогонят комарите не по-зле от решенията по магазините.

Лимон

Цитрусовата нотка има своя голям принос в отблъскването на комарите, а в комбинация с още няколко съставки, върши чудеса срещу досадните насекоми, които се хранят от нас.

Лавандула

Тук има няколко бонуса - не само като отпускаща терапия, но и като средство за справяне с комарите. Освен че можете да си отглеждате лавандулата вкъщи и да я ползвате в домашните си рецепти срещу комарите, можете да си я вземете и под формата на масло. Така ще имате естествено оръжие срещу досадните комари, където и да отидете.

Анасон

Също като лавандулата, действа отблъскващо за комарите, а в същото време имате избор как да си го набавите - като го гледате у дома или под формата на масло.

Розмарин

Любима подправка за мнозина и толкова омразна за комарите. Имате пълната свобода да отглеждате розмарин, където пожелаете - в саксии, в двора, за да държи комарите надалеч, или да забърквате домашни рецепти с розмарин срещу комарите.

Масло от чаено дърво

Има мощен ефект срещу комарите и ще се изненадате колко бързо ги отблъсква. За да видите как точно да го приложите, вижте и изпробвайте рецептата по-долу у дома.

Домашна рецепта срещу комари:
 

1 лимон (може и лайм)

3-4 стръка розмарин

1 с.л. масло от чаено дърво

вода

В бурканче или халба сложете нарязания на шайби лимон или лайм. Добавете розмарина и екстракта от чаено дърво, долейте догоре вода. Запалете кръгла свещ отгоре, която не потъва, и поставете халбата/буркана на масата или близо до мястото, на което сте. Ако пространството е по-голямо, направете няколко халби със същата смес.

Imasmi web loading