Красота, Здраве

5 начина да стимулираш растежа на косата

09:18, March 04, 2022 | От New Me
Снимка: Radu Florin on Unsplash
Ако скалпът ви е раздразнен и сърбящ, а косата ви изтънява все повече, време е да се погрижите за проблема и да му обърнете по-сериозно внимание. Има няколко начина да заздравите скалпа и да спрете косопада. А най-хубавото е, че са лесни и бюджетни. Ето за какво говорим...

Натурални масла

Заложете на чисти продукти, за да стимулирате растежа на косата и да заздравите кожата на главата. Особено удачни са алое и рициново масло. Изпробвайте и двата варианта, за да прецените кой е по-удачният за вас. Втрийте маслата в корените на косата и оставете да действат поне за около час. След това отмийте нежно и с щадящ шампоан.

Правилният шампоан

Като стана дума за това, при раздразнен скалп и падаща коса най-добре е да избирате шампоани, които щадят максимално кожата и косъма. Спрете се на такива без сулфати и парабени, за да не изострите проблема. Заложете на максимално чисти продукти, за да постигнете желания резултат и косата ви да расте по-здрава и силна.

Маски срещу косопад

Важно е и да ограничите косопада, и да стимулирате растежа наново. За целта си направете подходяща маска в домашни условия. Такава е например маската с канела и кокосово масло. Канелата подобрява кръвообращенито, а кокосовото масло успокоява и заздравява раздразнения скалп. Сложете равни количества канела и кокосово масло, намажете добре скалпа и корените на косата, оставете да действа около 40 минути, а след това отмийте нежно.

Балсам за коса

Използвайте го по-често от шампоана, като в някои дни измивайте косата си само с балсам. Така ще заздравите не само корените, но и косъма по цялата дължина до краищата. Ще направите разресването по-лесно и съответно ще губите по-малко коса.

Набавете си цинк

Недостигът на цинк може да доведе до редица проблеми, включително загуба на коса. Ако и вашият случай е такъв, подсилете организма си, като приемате до 10 мг цинк дневно за не повече от две седмици.
Imasmi web loading