Любопитно

14-те най-нелепи заглавия на книги, които някога сте чували

08:37, May 28, 2021 | От Тереза Алексиева

                14-те най-нелепи заглавия на книги, които някога сте чували

Ще се изумите, че някой наистина е написал и издал тези книги

Лесно е да проповядваме философията, че “за една книга не бива да се съди по корицата”, освен ако не сме графични дизайнери, или ако не държим в ръката си книга, наречена “Всички акат”.

Неведоми са пътищата на литературата. Част от нея ще вдъхнови създаването на велики рок банди, друга част ще бъде преследвана от закона, трета част ще се изучава в университетите… А четвърта ще втрещява поколения наред със своята безпрецедентна нелепост, която не винаги може да бъде обяснена с доводите на разума.

Запознайте се с най-епохалните заглавия на книги, които завинаги ще останат мистерия за здравия разум и вдъхновение за феновете на абсурдизма.

#1 Всички акат

“Всички акат” е една изпепеляваща история за продуктите на храносмилането в света на хората и животните. Тази научно-биологична книжка за деца има за цел да въведе най-малките в света на екскрементите по един прост, достъпен и впечатляващо директен начин. Всички акат.

#2 Чувствата и как да ги унищожим

Очевидно, “Чувствата и как да ги унищожим” е официалният справочник, според който поколението на нашите баби и дядовци се е учило да назовава емоциите си и да се справя с тях по възможно най-добрия начин. Дали и как този светоглед е повлиял на общото състояние на детската психика по онова време? Можем единствено да останем с мрачните си догадки.

#3 Еврейско-Японска книга за секс, готварски рецепти и отглеждане на вълци

През 1977 г. Джак Дъглас издава този практичен сборник с “невменяемите нещастия на най-уважавания бежанец в Холивуд”. А ние? Ние можем да заложим, че някъде сред неговите 210 страници се крие самата есенция на битието.

#4 Марс е тъп

Геният е в простотата. И макар Червената планета да е вдъхновила някои от най-епичните произведения на научната фантастика, “Марс е тъп” няма нужда от повече от 7 (словом седем) страници, за да ни наложи с бича на реалността. Годината е 1337 от Галактическия календар. Скромна групичка, състояща се от четирима члена, броди из галактиката, за да открие ужасната тайна на Марс. МАРС Е ТЪП.

#5 Бъди най-лошото, на което си способен

“Животът е твърде дълъг за търпение и добродетели”, гласи подзаглавието. И нима не сме твърде изкушени да се съгласим?

#6 Игри, на които можеш да играеш със своето котенце

Според корицата, става въпрос предимно за шах. Вие какво си помислихте?

#7 Естествено уголемяване на бюста чрез пълната сила на ума

Сигурно сте чували твърдението, че човек използва само около 10% от капацитета на мозъка си. А чудили ли сте се за какво евентуално биха му послужили останалите 90%? Според един нобелов труд, тяхната цел е именно да ви помогне да увеличите размера на бюста си. Хитро, а?

#8 Да се научим да играем с лъвските тестиси

В действителност, “да играеш с тестисите на лъва” е африкански израз, който означава да рискуваш, въпреки нищожните шансове за успех. Но за момента няма да ви казваме това, за да не ви свалим от гребена на абсурдистката вълна.

#9 Как да повишите I.Q.-то си като ядете надарени деца

Това е творба, която може да даде обилна храна за размисъл относно високия коефициент на интелигентност на норвежката нация…Слочаенос?!

#10 Оралният садизъм и личността на вегетарианеца

Журналът на полиморфните перверзии никога не е бил по-атрактивен. За повече информация - можете да поръчате от Amazon или да потърсите сметка на приятелите си вегетарианци.

#11 Мъжественото изкуство да плетеш

На корицата на този шедьовър ще видите принца на бял кон - с каубойска шапка, затъкнал китна плетка. Книгата съдържа полезни практически инструкции към силния пол, касаещи всички тънкости на мъжественто изкуство да плетеш на бял кон.

#12 Всичко, което знам за жените, научих от своя трактор

Фермерските полета на Небраска раждат този сочен плод на Американския анекдотичен гений, който реално можете все още да закупите на книжния пазар. Според автора, това е един наръчник, събиращ купища гениални “техники за сваляне на мацки, закупуване на подходящи подаръци за годишнини, първи срещи и други!”. Развълнувахте ли се вече?

#13 Но… Ти си кон

Интелигентният човек знае кога да замълчи и да остави поле за въображението на своите читатели и/или слушатели. Затова, ние просто ще замълчим.

#14 Църковни химни и танци на пилон

Ще завършим тази класация с божествената Андреа Гибсън - носителка на множество награди за изпълнение на поезия на живо, която горещо ви съветваме да проучите и извън тази злочеста класация. Защото “Всички акат”, но някои се справят по-добре от други.

Imasmi web loading