Секс и любов

14 прости правила за щастлива връзка

09:27, May 10, 2021 | От New Me

                14 прости правила за щастлива връзка

Следвайте ги!

Може би си мислите, че в любовта правила няма. Но ако искате да съхраните връзката си и тя да продължи дълго и щастливо, ще трябва да се потрудите доста. Ето 14 правила на здравите и щастливи взаимоотношения. 

1. Бъдете отдадени един на друг. В момента, в който спрете да полагате усилия и да се грижите за любовта ви, тя започва да си отива.

2. Не буксувайте на едно място в отношенията си. Бъдете креативни, правете си дори малки изненади и си подарявайте нови изживявания заедно.

Вижте още: Нещата в мъжа, които побъркват всяка жена

3. Полагайте грижи. Когато показвате грижа за другия - интересувате се от ежедневието, проблемите, мислите и мечтите му, тогава това ви сплотява и ви прави още по-близки. В момента, в който покажете, че вече не ви е грижа какво мисли другият или какво се случва с него, връзката ви започва да се разпада.

4. Подкрепа. Любовта не е само веселие и розови краски. Ще имате и много трудни моменти, но именно от тях можете да излезете по-силни заедно, ако умеете да се подкрепяте взаимно и да се държите здраво един за друг.

Вижте още: Трите любови, които ни дават най-важните уроци

5. Малките неща. Не чакайте само по-важните поводи или големите празници, за да си показвате, че държите и мислите един за друг. Напротив, точно малките неща са важните. Всеки ден да си показвате, че се обичате - прегръдка, целувка, мила дума или дребен жест.

6. Приемете малките несъвършенства. Просто приемете, че никой не е съвършен, включително и вие. Така че, ако мъжът ви е прекрасен и полага много усилия за връзката ви, но не може да свикне да си събира чорапите например, не вдигайте скандал за такава дреболия. 

Вижте още: Единственият начин да намерим любовта

7. Свободното време. Да, всеки иска да пие с приятели, да излезе на кафе с приятелки, да има много време само за себе си. Но във връзка няма как да запазите навиците си на необвързани и цялото ви свободно време да е само и единствено за вас. Така че от време на време ще трябва да жертвате излизанията по женски/мъжки, за да направите нещо заедно. 

8. Действия, а не думи. Със сигурност ще имате ситуации, в които ще ви е по-лесно просто да си обещавате, отколкото да действате. Във връзките обаче това не работи или поне не за дълго. Ако не предприемате конкретни действия, а само си обещавате, няма да стигнете никъде. 

9. Бъдете добри един към друг. Не мерете на кантар кой какво е свършил. Разбира се, трябва да си помагате в много отношения, но със сигурност няма да ви натежи, ако сутрин направите кафето или закуската на любимия човек.

Вижте още: 4 сигнала, че връзката ни се проваля

10. Радвайте се на успехите на другия. Успехите могат да са много щастлив личен момент. Но са още по-сладки, ако са споделени с най-близкия човек. Така че съумявайте да оценявате и да се радвате искрено на успехите на другия.

11. Живейте в настоящето. Всеки си има своите грешки в миналото. Щом сте решили да продължите пътя си заедно, а не да се разделите, тогава гледайте напред и се радвайте на настоящия момент. Което обаче не значи да не се учите от миналото и да допускате същите стари грешки.

12. Не се задушавайте. Да, повечето време ще прекарвате заедно. Но трябва да запазите и част от себе си. Важно е да не се откажете напълно от интересите, хобитата и приятелите.

7 признака, че той си пада по теб...много!

13. Задайте си правилните приоритети. Ако вие искате да създадете семейство, а половинката ви мисли за съвсем други неща - забавления или кариера, тогава може да се разминете много лошо някъде по пътя. Говорете за приоритетите, мечтите и желанията си. Направете си вашия общ план и го следвайте.

14. Променяйте се. Използвайте връзката си, за да израствате двамата и да се променяте към по-добро. Това е най-смисленото, което можете да направите при съвместния си път.

Imasmi web loading