Книги и филми

10 убийствено смешни филма с Луи дьо Фюнес

07:13, August 11, 2020 | От New Me

                10 убийствено смешни филма с Луи дьо Фюнес

Да си спомним за един от най-великите комедийни актьори

Днес ще ви припомним един от най-великите и обичани комедийни актьори на всички времена, както и няколко от незабравимите му филми. Говорим за френската легенда Луи дьо Фюнес, разбира се. 

Ако се чудите защо не сте виждали негови роли като млад, ще трябва да ви признаем, че той всъщност въобще не е започнал пътя си като актьор. От ранна възраст е насочен към пианото от майка си. Свирел е по различни барове и заведения, включително и под окупация по време на Втората световна война.

Артистичната му страна обаче не можела да остане дълго скрита. Луи дьо Фюнес се забавлявал да измисля различни физиономии, докато свирел на пианото, докато случайно не е забелязан от правилните хора в заведението, в което работел.  

Оттам кариерата му се изстрелва само нагоре, а днес с широка усмивка ще си припомним най-култовите роли на този самороден талант.

Постера на класиката

Вечните филмови класики на Енио Мориконе

Лудостта на величията (1971)

Луи дьо Фюнес в ролята на алчен и безскрупулен испански благородник, който отчаяно се опитва да се домогне до властта. След като пада в капана на заговор и губи всичките си пари и позиции, ще трябва да измисли хитър начин да си ги възвърне. Помага му преданият и добродушен слуга Блас, а ситуациите, в които двамата попадат, ще ви накарат да се смеете до сълзи.

Полицаят от Сен Тропе (1964)

Убийствено смешен филм, който постави началото на цяла поредица. Големият актьор в ролята на провинциален полицай, който получава повишение и се мести на далеч по-вълнуващо място - Сен Тропе. Благодарение на дъщеря си, се замесва в опасни ситуации, които могат да му костват не само работата, но и живота. А като споменахме за Луи дьо Фюнес в ролята на полицай, изгледайте още "Полицаят се жени",  "Полицаят и полицайките", "Полицаят и извънземните", "Полицаят в Ню Йорк" и "Полицаят се пенсионира" - все класики...

The Birds Poster

Филмите на Хичкок, които всеки трябва да гледа

Голямата разходка (1966)

Втората световна война, окупирана Франция, а британски летци са свалени от германските сили над Париж. За щастие, намират се двама смели французи, които да помогнат на английските военни и да се опитат да ги изведат до неутрално място, където ще са в безопасност. Започва "голямата разходка", която няма да забравите.

Приключенията на равина Якоб (1973)

Това е един от добрите стари филми, които днес вероятно биха били сметнати за не дотам политически коректни. И все пак, едва ли ще намерите много други комедии, на които да се смеете толкова много. Виктор Пивер на пръв поглед има всичко, не се сблъсква с особени проблеми, а най-големият му дразнител са чужденците. Докато не се оказва забъркан в смъртоносен арабски план и не трябва да се преструва на... равин. Гарантираме ви, че това ще се превърне в един от любимите ви филми.

Снимка на 272447 от Pixabay

7 филма с Катрин Хепбърн, които трябва да гледате

Фантомас (1964)

Революционен филм за европейското кино от този период, а и не само. Вълнуващите ситуации, в които попадат полицаи и журналист, в преследване на един от най-големите и неуловими престъпници, ще ви прикове пред екрана. Странната визия и идейните превъплъщения на злодея са абсолютен хит, когато филмът излиза. Със сигурност ще ви е любопитно да изгледате и продълженията "Фантомас се развихря" и "Фантомас срещу Скотланд Ярд".

Крилце или кълка (1976)

Филмът ни среща с известния кулинарен критик Шарл Дюшмен, който започва открита война с набираща популярност верига за бързо хранене. В опит да опази традиционната френска кухня, той изпада в редица нелепи и безумно смешни ситуации. Но по-голямата драма настъпва, когато синът на гастронома отказва да наследи професията, а Дюшмен неочаквано губи вкусовите си рецептори.

Джони Флин, Кълъм Търнър и Аня Тейлър-Джой в

Най-чаканите филми на 2020

Човекът оркестър (1970)

Амбициозен и деспотичен импресарио се опитва отчаяно да държи музикалния си и танцов състав от дами далеч от всякакви мъже и любовни авантюри. Идва обаче огромното изпитание на турне в Италия, където става ясно, че едно от момичетата има бебе. В тайнствената история е замесен и племенникът на импресариото, а разплитането на загадката ще ви накара да се смеете с глас.

Скъперникът (1980)

Филмът е режисиран от самия Луи дьо Фюнес по произведението на Молиер. Когато лихвар се бори срещу целия свят, за да може не само да запази богатството си, но и да го увеличава, историята може да излезе от контрол. А когато синът му взима заем, за да ухажва млада дама, ситуацията определено става твърде сложна. Ще се забавлявате много с тази класика, така че не я пропускайте.

Brad Pitt and Angelina Jolie in Mr. & Mrs. Smith (2005)

Актьорите, които се влюбиха на снимачната площадка

Големият ресторант (1966)

Собственикът на елитен френски ресторант (Фюнес) знае всички тънкости на занаята и е изградил безупречна репутация с перфекционизма си. Неслучайно неговият ресторант е избран да посрещне знатен политически гост от чужда страна. При поднасянето на специалитета на ресторанта светлините са изгасени, а когато отново става светло, става ясно, че високопоставеният гост е изчезнал. Мистерия, която заплашва да срине доброто име на ресторанта и собственика му.

Кацнал на едно дърво (1971)

Автомобил претърпява странен инцидент, когато изхвърча от пътя и "каца" на дърво над пропаст. В колата, освен шофьора, са съпругата на високопоставен военен, както и един стопаджия. Докато тече нелеката спасителна акция, ревнивият съпруг на дамата започва да се съмнява какво е правела тя във въпросния автомобил. А това вече вещае сериозни проблеми за шофьора...

Imasmi web loading