Книги и филми

10 любими филма с Моника Белучи

09:31, September 30, 2020 | От New Me

                10 любими филма с Моника Белучи

Невероятно добри

Дори да не сте особени фенове на Моника Белучи, след като изгледате тези филми с нейно участие, няма да можете да отречете, че е наистина добра актриса с неповторимо излъчване. Макар и често подценявана заради красотата си, през цялата си кариера тя се опитва да докаже таланта си и смело можем да заявим, че се е справила.

Ето и лентите, които задължително трябва да гледате поне веднъж.

Малена (2000)

Най-емблематичната роля на Моника Белучи и безспорен шедьовър. Много пъти тя е споделяла, че все едно преживява младостта си отново с този филм. Родена в малко италианско градче, Моника е дете на брак между местно момиче и чужденец. Това прави семейството обект на дългогодишни одумвания и клюки от страна на закостенелите и старомодни хора в града. В "Малена" Белучи играе красива и модерна млада жена, която се завръща в малкото градче, след като съпругът й отива на война и съдбата му е неясна. Тя обаче се сблъсква най-низките страсти - похотта на мъжете, злобата и завистта на жените. В един момент е отритната дори от най-близките си и решава да направи една последна отчаяна стъпка - да стане проститутка. Един филм, който ще запомните завинаги, и една актриса, която ще разтърси душата ви.    

Страстите Христови (2004)

Убийствен филм под режисурата на Мел Гибсън. Лентата проследява последните часове от живота на Христос и разпъването му на кръста. Моника Белучи изиграва най-добрата Мария Магдалена в историята на киното. На моменти филмът може да ви се стори свръхтежък, но е тотален феномен като режисура и начин на заснемане, затова си заслужава да го гледате поне веднъж. 

Необратимо (2002)

Ще побързаме да ви предупредим, че това е най-спорният филм в кариерата на Моника Белучи. Толкова спорен, че зрителският му рейтинг в IMDb е доста добър - 7.4, а в същото време при някои премиери актьорите са били освирквани от част от публиката. Едва ли има друга лента, която да е толкова харесвана и мразена едновременно. Няма да ви лъжем - филмът е ужасно брутален. А сцената с изнасилването на героинята на Моника Белучи е една от най-смущаващите, които може да видите. Кадрите са толкова тежки, че Венсан Касел, който също участва във филма и по това време е все още женен за Моника Белучи, когато вижда крайния монтаж по време на премиерата, излиза от салона, защото му става зле. Ето толкова смущаващ е филмът...

Апартаментът (1996)

И след като споменахме един общ филм между бившите вече съпрузи Касел и Белучи, нека припомним и "Апартаментът", с който започва всичко между тях. Двамата се срещат и влюбват на снимачната площадка, въпреки че първоначално не се понасят, защото тя го мисли за разхайтен, а той нея - за глупава красавица. Колкото повече минава времето обаче, химията между тях се засилва, което е видимо и от крайния резултат в лентата. Зрителите обичат да я гледат и до днес, а сюжетът ни въвлича в мистериозните отношения между бивши гаджета, които ненадейно пресичат отново пътя си в най-неподходящия момент. 

Плачът на Слънцето (2003)

На Моника Белучи тук партнира Брус Уилис. Той влиза в ролята на ръководител на военен екип, който трябва да спаси американска лекарка (Белучи) в африканската джунгла от настъпващата бунтовническа армия. Мисията обаче претърпява обрат, когато лекарката отказва да напусне лагера си без всички 70 бежанци в него. Един филм за житейски избори и опустошителните последици от войната.

Не поглеждай назад (2009)

Доста интересен сюжет, поднесен страхотно от актриси като Софи Марсо и Моника Белучи. Ще ви е любопитно да видите красивата актриса в съвсем различен жанр, а историята до последно ще ви кара да се питате кой какъв е в действителност. Фотографка започва да вижда друго лице в снимките си и се опитва да разбере коя е жената от кадрите. Заплетените съдби на две жени ще се разплетат пред очите ви, а финалът ще е най-малко такъв, какъвто очаквате. 

Под подозрение (2000)

Много добър трилър с участието на Морган Фрийман и легендата Джийн Хекман. Както и Моника Белучи, разбира се, която играе красивата млада съпруга на високопоставен и влиятелен в обществото мъж. Той е привикан за разпит, след като се натъква на трупа на 12-годишно момиче. Версията му обаче започва да се пропуква и е ред на детективите да разплетат този объркан случай.

Колко ме обичаш (2005)

Ако има нещо, което обичаме наистина много, това са френските комедии. С онова тънко чувство за хумор, което може да ви кара да се смеете и на най-незначителните житейски ситуации. Като в този филм с участието на Белучи и Жерар Депардийо. След като печели от лотарията огромна сума, невзрачен мъж решава да си поръча елитна компаньонка. Но е толкова влюбен в нея след края на нощта, че й предлага да останат заедно. Тя като че ли е склонна, но шефът й има друго мнение.

Астерикс и Обеликс: Мисия Клеопатра

Ще се позабавлявате добре, ако сте фенове на приказните истории за Астерикс и приключенията, в които се забърква заедно с приятелите си. А когато добавим и красивата Клеопатра, изиграна от Моника Белучи, няма как да не ни е интересно да изгледаме този филм в някой спокоен следобед през уикенда.

Учебник по любов (2011)

Как да не повярваме, че за любовта няма възраст, след като изгледаме този филм? Той ще проследи три любовни истории и три различни житейски ситуации. Най-въздействаща обаче е сякаш тази в най-зряла възраст. Робърт де Ниро и Моника Белучи ще ни покажат как се влюбват на екран и как човек трябва да търси любовта винаги в живота си, дори да му се вижда нередно, странно или невъзможно. Страхотен филм, който ще ви накара да се усмихнете...  

Imasmi web loading