Домът

10 цветя за щастие в дома

09:09, November 17, 2020 | От New Me

                10 цветя за щастие в дома

Не ги пропускайте!

Когато сме уморени или тъжни, имаме нужда от нещо, което да ни накара отново да се почувстваме добре и да се върнем към позитивните мисли. 

Може и да не сте се замисляли досега, но средата, която сме си създали у дома, влияе значително на настроението ни и начина, по който се чувстваме – дали ще сме по-спокойни или напрегнати. А водеща роля в този случай имат цветята. 

Затова, ето няколко растения, за които се смята, че могат да намалят стреса, да ни успокоят и дори да ни накарат да се чувстваме по-щастливи. 

Босилек. Тази любима за мнозина кулинарна подправка има и други свойства. Положителният ефект върху настроението идва от съдържащия се в босилека линалол, който води и до успокоение на нервите. 

Мушкато. Освен че с красивите си цветове това растение радва окото, то може и да донесе спокойствие и щастие в дома ви. Причината е в мекия аромат, който – подобно на този на розите, успокоява съзнанието. 

Английски бръшлян. Струва ви се, че просто дишате по-лесно и спокойно, когато имате в дома си това изключително лесно за отглеждане растение. За това обаче си има причина. Английският бръшлян се подрежда на едно от челните места сред растенията, които естествено пречистват въздуха в дома. 

Бостънска папрат. Също като бръшляна, това растение прави въздуха по-чист и свеж, като може да премахне до 2000 токсини в час. Със сигурност ще ви накара да се почувствате по-добре, когато се върнете у дома. 

Лавандула. Открай време се смята, че ароматът на лавандулата има успокояващ ефект, намалява тревожността и стреса. Вместо да палите свещи с аромат на лавандула, по-добре заложете на цветето. То ще краси дома и ще внесе повече хармония в него. 

Роза. Това си е класика, едно от най-предпочитаните цветя за какъвто и да е повод. Освен изключително красиво обаче, това цвете направо си има терапевтични свойства. Изследване показало, че дори не е нужно да усещате аромата на розите, а просто да ги погледате. Това автоматично ви кара да се почувствате по-добре, по-спокойни и насочва мислите в по-положителна насока. 

Лилии. Ако прекарвате повече време у дома, по-добре внесете час по-скоро в него това елегантно цвете. Лилиите помагат за премахване на плесента и действат като естествен филтър за въздуха, правейки го по-чист. 

Орхидея. Това фино и красиво цвете ще внесе много нежност във всеки дом. Цъфти доста често и може да ви зарадва с красивите си цветове дори и в мрачните студени дни. Фън шуй специалистите много често препоръчват именно орхидеите за дома, като ги считат за източник на щастие и позитивна енергия. 

Розмарин. Още от стари времена розмаринът се свързва с постигането на хармония и вътрешен мир. Тайната му се крие в очарователния аромат, който излъчва, и ще ви накара да се почувствате все едно сте под топлите слънчеви лъчи и се радвате на живота. 

Момина сълза. Тримесечно проучване показало, че това е цветето, което извиква най-много положителни емоции в голяма част от хората. Причината е, че освен много нежно и красиво, то ги връща към мили спомени от миналото, кара ги да се чувстват по-щастливи и спокойни. 

Imasmi web loading